Zelf energie opwekken met zonnepanelen

De populariteit van zonnepanelen stijgt exponentieel, en de voordelen van zonne-energie hebben hier zeker een invloed op. Graag belichten we waarom u ook zou moeten opteren voor zonnepanelen.

Ecologisch verantwoord

De productie van zonnepanelen gebeurt op een milieuvriendelijke wijze en kunnen zonnepanelen die toe zijn aan vervanging voor 90% gebruikt worden. In tegenstelling tot andere fossiele energiebronnen, stoot het opwekken van elektriciteit via zonnepanelen geen CO2 uit en stroom opwekken is volledig gratis.

Snel en betrouwbaar

De installatie van zonnepanelen kan op een relatief korte periode voorzien worden en het klaren van de klus is meestal binnen de werkdag geklaard. Zonnepanelen hebben een levensduur van zo'n 25 jaar en hebben behalve een regelmatige schoonmaakbeurt geen onderhoud nodig.

Creëer een meerwaarde

Na het plaatsen van zonnepanelen, stijgt de potentiële vraagprijs voor uw woning. Bovendien kan je ook in aanmerking komen voor subsidies en een groenestroomcertificaat. Bovendien bent u niet meer afhankelijk van schommelende prijzen van externe energieleveranciers.

Zonnepanelen zijn rendabel

Afhankelijk van hoeveel zonnepanelen u laat plaatsen en hoeveel stroom je gebruikt, ligt de huidige terugverdientijd gemiddeld tussen 7 en 10 jaar. Dit wil zeggen dat uw investering binnen deze termijn terugverdiend is en de opgewekte stroom nadien winstgevend is. Lees ook zeker alle informatie omtrent de thuisbatterij: hierbij kan u bijna volledig onafhankelijk worden van het net!